Friday, December 30, 2011

Baca Jgn Tak Baca Tau!!!!

                         Assalamualaikum

Hai , nak cakap ni , nak dengar tak ? Ok , kalau nak dengar , ok tapi ade syarat. Syaratnya ialah kena duduk dan dengar betul2x tau ? Ok ! Nak cakap ni ! Baca yg kat bawah tu ! Penat tau copy ! Ok , bubye.

Lawak! Lelaki Handsome vs Lelaki Tak Handsome


~ASSALAMUALAIKUM~










Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam
pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg
diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero
filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang
diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan
tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok
saja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus... penuh
kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus
menyayangi...

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya
tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya
ya?...

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas
perempuan
perempuan akan cakap: ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas
perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang
begitu....

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to
cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan
ni?





sumber: jenakalawak








P/S ibnushukran: situasi ni memang terjadi saya rasa.. hehe.. tp apa yang saya nk higlight kan ialah ....
tak kira la kita ni handsome atau tak, yang dikira oleh Allah swt ialah taqwa kita.. betul tak.. nnti bila masa kita dikubur, malaikat tak akan tengok sama ada handsome atau tak baru malaikat nak soal.. apa pun yang kita buat hanya lah kerana pada yang satu, iaitu kerana Allah swt.. :)








Wassalam..












Lawak!!! Dialog budak darjah satu.





Dialog 1

Seorang guru bertanya kepada anak muridnye.

Guru:Jika ayah kamu mendapat RM80 seminggu dan memberi emak kamu separuh,berapakah yang ayah kamu dapat?

Murid:PERANG!!


Dialog 2

Cikgu:''Cikgu minta kamu ceritakan tentang mak masing2''

Murid A : Emak saye seorang yang penyanyang tapi kuat berleter.

Murid B:(dgn bersungguh-sungguh) Emak saye pulak sungguh cantik tapi sampai sekarang belom berkahwin.
(^-^)


Dialog 3

Cikgu: Baiklah murid-murid...hari ini kita akan belajar ABC
Murid C: Saye tak suka ABC la cikgu, cincau ada tak?









ibnushukran: agak2 korang macam ni ke dulu.. hehe










Wednesday, December 14, 2011

Haiii !

Assalamualaikum ! buat apaa tuh ? hehe . aku cuti-2 buat ape-2 jea laa . haahaa , cuti ni makcik aku ajk gi tgk wayang . tapi che'jah pulak kena buat assignment . then , mmg tgh tkde masa lagi laa . che'nae kate nnti kita set balik bilaa nk gii . huhu ! tk sabar rasaa . nk tgk wayang 3D . bilaa pakai cermin mata 3D , boleh nmpk mcm btol jeaa . ishh , tk sabar nehh ! klaa , baiii . assalamualaikum !!

Monday, December 12, 2011

Friday, December 2, 2011

Officce :/

Hello . Nak citer nii . Tadii akuu gi opis abah akuu . Best , kakak aku Farzana tu , dia asek-2 bkk fb , smpai tak igt dunia kowd . Hahahahahahahahahahahaiiiiyaaaaaaa ! Apa laaa . Terok benooo ! Pea nak jadii laa . Dah lah tahun depan dah UPSR dahh , tak sedor sedor lagii . Isk-4 ! Huh , pea agii erk ? Huh dh tahu nk ckp ape , aku tgh tgk cite Kim Possible ! Kbubye

Thursday, December 1, 2011

Nothing !

Hello,harini mmg tk de papew lah,mmg sngt2 tak de papew,sngt!bosan gila nak mati lah katakann ! Haha , otak dah sengal dah niii . Errr , nak gi mana erk harinii ? Ikut suke lah , aslkan aku tak bosan kat rumah nii :) kbubyee :)